start  techniek  wijzigingen  vragen  download
Technische gegevens

 

Gegevens
Het maximaal aantal in te voeren gegevens. Voor de DEMO-versie van het programma gelden andere waarden.

dieren (tentoonstelling)  
99.999
leden/adressen (inzenders)  
9.999
diergroepen *  
36
rassen * 999 per diergroep
35.964
kleuren * 999 per ras
998.001

* het programma wordt geleverd met een groot aantal dier-gegevens; d.m.v. updates worden gegevens van diverse standaardcommissies verwerkt

 

DOS
Het kleindierensportprogramma is een "Dos"-programma. Het werkt zowel onder MSDos (3.3 en hoger) als Windows 3.x, 95, 98, ME, NT, XP, Vista en Windows 7 en 8. De laatste operating systems: alleen de 32bits versies!
Een aantal lijsten of labels kan rechtstreeks vanuit het programma worden geprint. Dit betekent, dat de printer ook een DOS-driver dient te bevatten. Ondanks een toenemend aantal printers, dat uitsluitend onder Windows werkt, is het aantal geschikte printers groot. Het programma bevat daarvoor de nodige stuurcodes, waaronder veel inktjet-printers. Matrix printers verdienen echter de voorkeur vanwege het gebruik van kettingformulieren, met name voor beoordelingskaarten en labels.

Overige systeemeisen
Voor een goede werking dient uw PC te beschikken over een harddisk met minimaal 20 Mb vrije ruimte en een diskettestation, cd-drive of USB-aansluiting.
Tevens dient u over een tekstverwerker (zoals WP of MS-Word) te beschikkenen als u met het programma een tentoonstellingscatalogus wilt samenstellen, voor het printen van beoordelingskaarten in RTF-format, etcetera.


 

 

terug